Vad är gluten?

Gluten är en kejda proteiner som återfinns exempelvis i råg, vete och korn.
De proteiner som bygger upp gluten är gliadin (finns i vete), hordein (finns i korn) och sekalin (finns i råg).

Gluten finns i:
Alla mjölsorter som innehåller, vete, råg, korn. Tänk på att dinkelmjöl innehåller gluten. Likaså durumvete.
Fullkorn med vete, korn och råg innehåller gluten.

Havrekli
Fullkornsmjöl
Durumvete
Havre (kan innehålla spår av gluten, välj ren havre)
Havrekli
Malt
Mannagryn
Quorn
Spelt

Pasta
Bulgur
Cous Cous
Nudlar
Risoni

Havre är i grunden glutenfritt men kan ha producerats i samma maskiner som andra sädesslag innehållande gluten.
Välj därför den rena havren (Urtekram) som finns i den glutenfria hyllan.

Se upp med exempelvis: (läs noga på innehållsförteckning)
Buljong, ketchup, lakrits, stärkelsesirap, rostad lök, soja.

  1. dragan9 mars, 2016, 19:50

    DRAGAN PÅ ER ALLIHOPPA, JAG HOPPAS ATT NI LEVER ETT LYCKLIGT LIV! HÄLSNINGAR RFÅN ZAHIN MAHIK

Ställ din fråga!

CLOSE

Your question has been sent!

Please fill out the form below.

Name *
Email *
URL (include http://)
Subject *
Question *
* Required Field