Sockerbullar med kardemumma

Sockerbullar med kardemumma

Cuisine: 230
Serves: ca 12
Dessa bullar är svårdöpta då de är ett mellanting mellan en slät bulle och en muffins. Smeten är rinnande och gör att bullen blir fluffig och saftig.
Ingredients
  • 50 g smör eller mjölkfritt smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl havredryck eller mandelmjölk
  • 1 dl ekologiskt strösocker
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 msk krossat linfrö
  • 2 tsk bakpulver
  • 2-3 tsk kardemumma
  • En nypa salt
Instructions
  1. Sätt ugnen på 230 grader, sätt in en tom plåt längst ner i ugnen.
  2. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan det smälta smöret, äggen och havredryck och rör till en jämn smet. Häll gärna upp smeten i en liten kanna, det är enklare att fylla muffinsformarna än från bunken.
  3. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften och sätt in dem i ugnen, innan du stänker luckan häller du på 2 msk iskallt vatten på den tomma plåten och stänger luckan snabbt.
  4. Låt stå i ugnen i ca. 15 – 20 minuter (mindre formar ca. 10 minuter)
  5. Ta ut formarna och låt dem svalna lite, pensla sedan med smör (eller mjölkfritt smör) och doppa bullarna i socker.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt