Boosta tarmen efter all julmat

Har du tidigare läst om skador på tarmen? S.k läckt tarm, så har du också fått en hel del information om probiotikans effekt och egenskaper. Probiotika stärker vår tarm och därmed vårt immunförsvar. Har du en orolig mage efter all julmat kan det vara en god idé att ta tillskott av probiotika för att hjälpa tarmen i balans. 

Probiotika är nyttiga bakterier och ger kroppen mycket god hjälp till läkning genom att balansera tarmfloran och hjälpa tarmslemhinnan att läka. Vidare har probiotiska bakterier en balanserande effekt på immunsystemet, minskar mängden toxiska och cancerogena ämnen i tarmen och förbättrar nedbrytning och upptag av födan. Probiotika motarbetar förstoppning genom att lätt stimulera tarmrörelserna vid behov.

Probiotika finns naturligt i ex. lök, vitlök, kål, tomat, havre, syrade livsmedel som surkål och filmjölk.

När det gäller tillskott finns det olika stammar av probiotiska bakterier och många frågar sig om det är bäst att äta tillskott av flera olika stammar eller om det räcker med en. I grunden har de alla samma effekt, dvs de stärker tarmfloran och därmed vårt immunförsvar. Dock kan en del stammar koncentrera sig kring läkning av tarmslemhinnan medan en annan är bättre på att bryta ner laktos.

De flesta probiotikaprodukterna är tillverkade med mjölk som bas. Risken finns att det då återfinns rester av mjölk i dessa.
Äter man inte komjölksprodukter har vi hittat en väl beprövad produkt som funnits i många år och som har 20 års forskning bakom sig och som inte är odlad på mjölk.

I serien finns det två st varianter – ProbiMage och ProbiFrisk.

Probifriskmage

ProbiMage innehåller den patenterade mjölksyrabakterien LP299V® som kliniskt visat förmåga att överleva matsmältningspassagen och kolonisera tarmen.

Probimage

Probi Frisk är resultatet av forskning med hundratals försök till att hitta exakt rätt urval av de patenterade mjölksyrestammarna Lactobacillus paracensei 8700:2 och Lactobacillus plantarum HEAL 9 som ger kroppen ett naturligt försvar.

  • Innehåller en miljard goda bakterier per tablett
  • Innehåller två pantenterade bakteristammar
  • För kroppens naturliga försvar

Probifrisk

Du hittar dessa båda produkter i vår shop, www.shop.sandt.nu

Var rädd om Din mage, där sitter minst 80% av ditt immunförsvar!

God fortsättning!
/SandT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.