Lammstek

Lammstek

4 personer Ugn 175 grader
Ingredients
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk basilika
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk mejram
  • 1 st ime
  • 3 st vitlöksklyftor
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Parera och skär sedan små snitt i steken
  3. Gnid in steken med örter och kryddor
  4. Skala och dela vitlöken i små bitar
  5. Peta ner vitlöksbitarna i snitten
  6. Lägg steken i stekpanna och stek tills den fått en gyllenbrun yta
  7. Peta i lite mer vitlök och häll limesaft och olivolja på steken
  8. Placera en ugnstermometer mitt i steken och sätt in den i nedre delen av ugnen. Ta ut steken när termometern visar 55 grader.
  9. Servera med rostade rotfrukter slungat med ruccola och eventuellt en härlig rödvinssås.