Chokladtryfflar

Ska du bjuda på middag till helgen? Här är en perfekt liten dessert som är enkel att göra, bra att förbereda i god tid innan och du kan göra den i exakt den storlek som passar dig dessutom med favoritsmaken!
Basen är den samma och smaken kan du mer eller mindre experimentera med själv.
Lakrits är en av mina favoriter. Lakritspulver klickar du hem här.
Rulla dem i kakao, lakritspulver, hampafrön eller hackade nötter.

Du hittar även vaniljpulver och de flesta andra ingredienserna till tryfflar på www.shop.sandt.nu

Detta behöver du:
1 tsk vaniljpulver
1 dl havregrädde (kokosgrädde)
1 dl honung
250 g mörk choklad
50 g kokosfett (smör)

1 msk kakao
3-4 msk lakritspulver om du vill göra lakritstryfflar.

Såhär gör du:
Lägg vaniljpulver, havregrädde och honung i en kastrull. Låt koka upp.
Ta kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i små bitar och rör ner i den varma grädden så att den smälter. Klicka i kokosfettet/smöret, lite i taget och rör till en jämn smet.
Vill du göra lakritstryfflar så fortsätt läsa här:
Blanda ner 3 msk lakritspulver i chokladsmeten och låt sedan smeten svalna i kylen ca. 2 h.
Blanda lakritspulver med kakao. Rulla tryffelsmeten till små kulor och rulla dem i kakaoblandningen.

DSC_3607 DSC_3613 DSC_3622

 

Önskar du fler tips, recept och erbjudanden så har vi ett helt gratis medlemskap! Maila dina uppgifter till medlem@sandt.nu

Trevlig helg!
/SandT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.