Enzymer som hjälper kroppen att bryta ner gluten och mjölk?

Enzymer för att bryta ner gluten och mjölk har kommit att synas allt mer på flera ställen.
Jag ser både risker och möjligheter med dessa;

  • Har den någon inverkan på de som måste hålla 0-tolerans?
  • Risken finns att man äter dessa tabletter allt som oftast för att kunna “unna” sig en kanelbulle ex.

Möjligheten är såklart att om du av misstag fått i dig gluten/mjölk tar tabletten för att minska besvär.
Men återigen, hur effektiva är de? Och vågar man lita på dessa enzymer om man har celiaki alt. inte tål mjölk?

Enzymer överlag tror jag är otroligt bra för kroppen att få i sig antingen genom enzymrik mat eller tabletter. Det hjälper till att ha ett fungerande matsmältningssystem vilket är a och o för god hälsa. Men därifrån till att ta ett piller för något man inte tål känns lite långsökt. Jag ser gärna studier på detta och kommentarer från någon som har erfarenhet av dessa enzymer.

Länk nedan till en pressrelease;

http://www.mynewsdesk.com/se/glitne/pressreleases/enzymer-mot-glutenintolerans-och-mjoelkintolerans-1211996

/ SandT, Sofia och Tessan

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt