grova frukostfrallor

Dessa frallor är enkla att slänga ihop, nästan som scones. Receptet är inspirerat från boken Friendly Bread av Karin Moberg och Oscar Målevik. I basreceptet använder man jäst men då vi vill undvika jäst bakar vi med bikarbonat eller bakpulver. Nackdelen då är att brödet spricker lite och blir inte lika fluffigt som då man bakar med jäst.
Boken är helt fantastisk med inspirerande bilder och lättbakade recept.

Därför väljer vi bort jäst.
Candida är en så kallad jästsvamp som ingår i vår normala kroppsflora. Vid kost med mycket kolhydrater/socker och jäst kan den utveckla sig till en elakartad svampart i kroppen. Detta kan innebära problem med kroppen, främst tarm och mage men kan även sprida sig till andra organ. Candidan lever av socker och jäst vilket finns i mängder av dagens produkter och då vi redan har en känslig tarm väljer vi att inte utsätta oss för jäst.

För ingående information kring ämnet klicka på nedan länk:
http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=1506&print=1

Receptet hittar du här!

 

 

Må så gott!
/SandT

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt