Lunch i vårsolen

Den klassiska tallriksmodellen på ett modernt sätt, då tänker jag på att jag vill ha en bra fettkälla och gärna också fibrer från olika grönsaker.

I dag serverades lunchen i solen, den bestod av lax och därmed omega-3 fettet. Grönsakerna bakades in i såser och serverades naturellt och ugnsrostad potatis.
Brysselkål som är rik på fytoöstrogen är bra för framförallt kvinnor i övergångsåldern men även för alla andra.

Spenat och brysselkål är huvudingredienserna i den gröna såsen och den vita såsen består av fänkål, lök och vitlök.
Jag kokar dem på svag värme med antingen kokosmjölk eller havrebas, kryddar med örter och ekologisk lantbuljong. Fänkålssåsen fick också en skvätt vin som var över från helgen. Laxen får gå i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter (fryst lax) tillsammans med skivad potatis.

Att gömma grönsakerna i en sås kan vara ett bra sätt att “lura” den kräsne till att äta olika grönsaker som kanske inte faller i smaken annars.

DSC_4813 DSC_4808

 

Må så gott i det härliga vårvädret!

/SandT Tessan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.