Macarons med smak av kanel och granatäpple

Det bor nog en liten fransman i mig, en liten fransman som är löjligt förtjust i macarons. 
Detta recept är en favorit och jag tycker att det kräver lugn och ro och ganska gott om tid för att lyckas. Det gör kanske å andra sidan alla bakverk. Räkna med en dryg timma från start till färdiga Macarons.
Krämen som man har mellan macaronsen kan man mixtra fram själv med valfria frukter, bär eller andra smaker. 

Det här behöver du:
60 g mandelmjöl
2 dl florsocker
2 äggvitor
2 msk strösocker
Använd röd eller grön karamellfärg till degen beroende på hur du vill färgsätta dem.
Smörkräm
50 g smör (alt mjölkfritt smör)
1/4 dl florsocker
4-6 msk kanel (krydda till du är nöjd med smaken)
1 st äggula

Granatäpplefyllning
1 granatäpple
1 gelantinblad

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Sikta mandelmjöl och florsocker på en plåt klädd med bakplåtspapper.
DSC_7121
Sätt in i ugnen i 7 minuter på 150 grader. Ta ut plåten och låt svalna.
Vispa 2 äggvitor till de nästan är hårda, tillsätt 2 msk socker och vispa till äggvitorna är helt fasta.
Nu färgar du macaronsen efter tycke och smak.
Tillsätt därefter mjölblandningen genom att sikta ner den över de uppvispade äggvitorna.
Rör om till en jämn smet och fyll en påse med smeten för att sedan spritsa ut små rundlar (i storlek med en 5 krona)
Låt plåten stå en stund till macaronsen fått en lite hård yta.
Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca. 12 minuter eller till dess att macaronsen fått en hård yta.

DSC_7126

Smörkräm med kanel
Rör smöret mjukt med florsocker och kanel, tillsätt äggulan.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kanel.
Spritsa lite smörkräm på en av macaronshalvorna och sätt sedan ihop den halvan med en till halva.

DSC_7141 DSC_7136

Granatäppelfyllning
Lägg gelantinbladet i blöt enligt anvisning på förpackning.
Skala och mixa granatäppelkärnorna. Sila sedan i en trådsil.
Tillsätt gelantinbladet och låt stå till det stelnat.
Bred på fyllningen på en av halvorna av macaronsen och sätt sedan ihop den med en annan halva.

DSC_7151 DSC_7156

Må så gott!
/SandT Tessan

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt