Maria samlar på allergiker

Maria Sundqvist jobbar aktivt med att förenkla för allergiker i alla situationer. Ett tänk som vi på SandT också har och som vi uppskattar att fler runtomkring i Sverige jobbar med. 
Jag träffar Maria på utbildningen i nutrition och blir nyfiken på hennes tankar kring hennes verksamhet. Här delar jag med mig av intervjun med Maria till er.

Maria Sundqvist

 

Hur kom du på idén att jobba med födoämnesallergier?
Maria: Det var faktiskt så att jag visste att jag troligtvis skulle starta eget företag, folk har alltid sagt det till mig och till slut blev det min sanning och min chans.
Tillfälle gavs och jag gjorde en resa med en vän, då visste jag inte exakt vad jag skulle jobba med. När jag och min vän satt och pratade en kväll på resan så pratade vi om mina egenskaper och då slog det mig att ”det är allergier jag ska jobba med”!

När startade du bolaget?
Maria: Jag registrerade firman för över ett år sedan men det är först nu i september som jag körde igång på riktigt. Innan dess har jag byggt hemsida och utbildat mig.

Vad heter ditt bolag?
Maria: Det heter så enkelt som Maria Sundqvist men det kan ändras då jag kommer att ombilda bolaget till AB i januari.

Vilken är din kortsiktiga plan?
Maria: Det är att få tag på en massa allergiker som jag kan hjälpa och inspirera till att leva 100% med sin allergi.
Detta gör jag genom matlagningsinspiration och föreläsningar. Jag ska också börja med föreläsningar mot hotell och restaurang.
Jag har ett pågående projekt med Astma och allergiförbundet som jag kommer att berätta mer om längre fram.

Vilka slags födoämnesallergier upplever du är de vanligaste?
Maria: De de pratas mest om nu upplever jag är Glutenallergi och Laktosintolerans men det det är ju egentligen inte fler som har det än som har nötallergi eller äggallergi. Jag upplever inte att man tar samma hänsyn till övriga allergener som till glutenallergi och laktosintollerans.

Har du själv födoänesallergier?
Maria: Jag är allergisk sedan födseln och från början var det ägg, fisk, tomat, alla röda frukter och grönsaker inklusive alla allergier jag fortfarande har som är kokos, mandel och nötter. Sedan har jag även korsallergier mot morötter och kålrötter och får kli i halsen av björkpollen och stenfrukter.
Utöver födoämnen har jag även allergi mot djur och pollen.

Driver du företaget själv?
Maria: Ja det gör jag men vid mina event är min dotter Rebecca och hennes sambo Jimmy som är kock, med och samarbetar med mig. De är även delaktiga då jag bloggar om hur man gör om maträtter så att de blir allergivänliga.

 

Du säger att du samlar på allergiker, hur många allergiker har du i dag?
Maria: Jag har ca. 100 st allergiker i dag men vill ha många fler. Det är viktigt för andra att få dela med sig och också att få känna igen sig i andras situationer. Hos mig kan man dela med sig och läsa om information.

Hur kommer man i kontakt med dig och hur blir man en allergiker som du samlar på?
Facebook: MariaSundqvist eller min hemsida mariasundqvist.se
Jag blir jätteglad när folk hör av sig och jag är jättenyfiken på vad du som allergiker vill uppnå med dina problem i vardagen.

 

Vi på SandT önskar Maria Sundqvist lycka till i sin satsning och hoppas att våra vägar möts flera gånger framöver!
/SandT Tessan

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt