Middagstipset

SandT’s
Kött och kålgryta

KötfärsKålgryta

4 portioner
Tillagningstid: Ca. 30 minuter

Det här behöver du:

500 g nötfärs
400-500 g vitkål
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 tsk mejram
2 krm spiskummin
1 msk lantbuljong utan jäst
1/2 dl tomatpuré
1 äpple
1 burk krossade tomater
2 msk honung
Salt och peppar

Fräs hackad lök, vitlök och finstrimlad vitkål i en stekgryta i ca. 5 minuter, blanda i honungen.
Fräs nötfärsen i en stekpanna och blanda i alla kryddor inkl. tomatpuré. Blanda samman nötfärsen i stekgrytan med kålblandningen. Blanda ner krossade tomater och ev lite vatten. Låt sjuda några minturer och smaka av med salt och peppar. Dela ett äpple i små bitar och lägg ner äppelbitarna i grytan någon minut innan servering.

Ät grytan som den är eller servara med rött-, svart- eller råris.

Smaklig måltid!
SandT ♥

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.