Några enkla steg mot ett hälsosammare liv

Testa att lek med tankar och frågor under kommande vecka.

Exempelvis:
Är kranvatten bättre än kolsyrat vatten?
Är renat vatten bättre än kranvatten?

Är grönsaker bättre än pasta?
Är glutenfri pasta bättre än pasta med gluten?

Det finns oftast ett bättre alternativ och stegen till en hälsosammare livsstil kan vara bra att ta långsamt och ett i taget.
Du behöver kanske inte sluta krasst med allt på en gång, börja med två saker och glöm inte att ge dig själv beröm när du klarat dina mål ett tag.
Skriv upp dina förändringar så att du enkelt kan se vad du gjort och jämför resultatet du uppnått både fysiskt och psykiskt.

Två enkla tips att börja med: 
Om du inte redan äter glutenfritt så välj glutenfritt i största möjliga mån. Gluten fyller ingen funktion mer än utfyllnad och det sägs även att mer än 300 olika symtom är kopplade till just gluten. Du som redan äter glutenfritt – Var tacksam över det, du slipper många frestelser och ett blodsocker som åker bergochdalbana.
Ät frön och nötter till mellanmål, då får du i dig fibrer och bra fetter och slipper falla i godisfällan om blodsockret sjunker.

Vill du sedan gå vidare så kan du utveckla dina mål individuellt men här kommer två förslag till.
Köp ekologiskt i största mjöliga mån.
Undvik transfetter – chips, stekt och friterad mat. Välj istället maträtter som tillagas skonsamt i ugn eller kokas. Grytor, soppor osv.
Undvik läsk, juice, saft och raffinerat socker.

 

Belöning kan vara så mycket mer än mat: 
Ge dig själv en stund av något du mår bra av, spela musik som får dig att le och skriv upp tre saker varje dag som du är tacksam över.
Behöver du fler tips eller en knuff i rätt riktning? Passa på att boka kostrådgivning till förmånligt pris här. 

Må så gott!
Sofia and Tessan, SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt