Oktober – bröstcancer månad

Det känns självklart att vara med och stötta forskningen kring bröstcancer då vår målsättning är att kunna hjälpa andra människor till ett friskare och hälsosammare liv. Därför har vi valt att göra en kampanj med produkter som säger sig kunna förebygga och vara bra vid bröstcancer. Nedan kan du läsa om kampanjen och egenskaperna dessa produkter har.

Vid köp av Algomega 3 får du både Gurkmeja och Grönt te på köpet, dessutom skänker vi 10kr till Bröstcancerfonden för varje sålt kit (BG. 900 5919)

 

AlgOmega 3:
Det sägs att ett sätt att undvika eller förebygga allvarliga sjukdomar som bröstcancer är att börja med att se över dina kostvanor. Omega 3 kan aktivt minska dina risker att drabbas av cancer, undersökningar tyder på att fettsyror är aktivt involverade i underhållet av friska vävnader, vilket skyddar kroppen mot bröstcancer, det vill säga cancer som uppstår i de inre mjölkgångarna och är den vanligaste formen av den dödliga sjukdomen.

Hälsofördelar:
Omega 3 har antiinflammatoriska förmågor och är därför bra då inflammationer länge har associerats med utveckling av cancer.
Omega 3 sägs också kunna skapa apoptos som innebär att de onda cellerna tar självmord.
Förutom dessa egenskaper sägs Omega 3 vara bra för hjärta, kärl och förebygga Alzheimers. Det väntas ytterligare forskning för att definitivt fastslå de positiva sambanden mellan Omega 3 och reducerad cancerrisk.

Omega 3 kapseln bör innehålla minst en fjärdedel av DHA, märkningen skall stå tydligt på förpackningen annars är risken att det är en undermålig produkt som innhåller en sämre, billigare och mindre verkningsfull Omega 3.

Gurkmeja:
Gurkmeja har med sina anti-inflammatoriska egenskaper länge varit känd!
Rekommenderad dagsdos är en rågad matsked. Mycket mer än vad gemeneman får i sig.
Några av hälsoeffekterna med den anti-inflammatoriska örten, som ingår i familjen ingefärsväxter, är att den bland annat sägs skydda mot cancer (bröstcancer, prostatacancer mfl), kan minska besvär vid ledgångsreumatism, minskar risken för Alzheimer, hjärt- och kärlsjukdomar och många andra inflammatoriska åkommor.

Varför är gurkmeja bra vid bröstcancer?
Bland annat med sin anti-inflammatoriska egenskap och dessutom är gurkmeja en mycket kraftig antioxidant, tio gånger starkare än vitaminer.
Antioxidanter ger skydd mot fria radikaler, de instabila syremolekyler som kan skada celler och viktiga molekyler i kroppen.

I Indien använder man gurkmeja dagligen och i mycket större doser, man använder bland annat gurkmejan som en ingrediens i plåster.

”För hög inflammation i kroppen är mamma till många kroniska sjukdomar” säger professorn Stig Bengmark

Grönt Te:
Grönt te innehåller fytoöstrogen som är fantastiskt bra för alla kvinnor och inte minst för kvinnor i övergångsåldern. Fytoöstrogen är det naturliga östrogenet som vi kan få i oss via viss kost och till skillnad från det östrogen man kan bli rekommenderad att äta i tablettform så är inte det naturliga fytoöstrogenet bröstcancer framkallande. Därför är det bra att i tid börja dricka rikligt med grönt te.

Nedan text är hämtad från www.omte.se/gront
För länge sedan användes grönt te som ett läkemedel, men numera dricks det mest för att det är en god dryck. Det är sannolikt att grönt te kan bidra till att förebygga många sjukdomar som är vanliga i västvärlden.

Allvarliga sjukdomar som cancer och problem med hjärta och kärl är mindre förekommande i Asien där det dricks mycket grönt te, men samtidigt är deras övriga matvanor ofta är bättre än här i väst. De äter till exempel också mycket fisk som innehåller omega-3, vilket också bidrar till att skydda mot dessa sjukdomar.

I grönt te finns en stor mängd polyfenoler som är antioxiderande ämnen. Dessa tros kunna skydda kroppens celler och DNA mot de fria radikaler som kan orsaka cellskador, celldöd, åldrande och åldersrelaterade sjukdomar.

Den typ av polyfenol som det finns mest av i grönt te är katechinerna. En av dessa katechiner heter EGCG och den verkar vara extra effektiv mot cancer. EGCG tycks kunna oskadliggöra och döda cancerceller genom att förhindra att nya blodkärl bildas, som cancercellerna behöver för att kunna växa.

Det är framför allt i laboratorium och djurtester som grönt te har givit positiva resultat mot cancer. Det finns även undersökningar med människor som visat på lovande resultat, men man bör veta att det också finns studier som inte har kunnat påvisa några positiva effekter.

 

Vi önskar er en fin dag!
SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt