S_and_T

Vi som står bakom SandT heter Sofia och Therése, båda är licensierade kostrådgivare. Sedan flera år tillbaka äter vi helt gluten- och mjölkfritt och under en längre tid har vi känt en stark drivkraft att på något sätt få förmedla och inspirera det enkla i att leva utan gluten och mjölk. I Sverige är det en livsstil och en självklarhet att varje dag äta gluten och mjölkprodukter men allt fler börjar få upp ögonen för en hälsosammare livsstil. Vi tankar och servar våra bilar för tusentals kronor men vi är inte så noga med att serva våra kroppar med rätt bränsle?

Vi känner att vi är helt rätt i tiden då det blir allt vanligare att man upptäcker gluten- och mjölkintolerans. Många forskare har dessutom sett ett samband mellan en rad olika sjukdomar och den kost vi äter.

Vår målgrupp är alla som är intresserade av kost och hälsa. Många människor lever med allergier och kostrelaterade sjukdomar eller är anhörig till någon som har det och vi vänder oss till dig som söker inspiration och tips kring kost och hälsa i vardagen.

Med glädje märker vi att allt fler önskar leva ett hälsosammare liv genom att inte äta gluten, mjölk, tillsatser, socker mm. Vi vill visa att man inte måste vara medicinskt kunnig för att enkelt kunna leva ett gluten- och mjölkfritt liv.

Detta vill vi göra  genom att bland annat lyfta fram intressanta och inspirerande personer som av olika anledningar lever ett liv utan gluten och mjölk eller som jobbar inom hälsa och kost.

Ni får även följa med till vår bloggvärld, vår receptbank, olika guider och andra bra tips som gör det enklare för dig – allt samlat under ett och samma tak. Med denna sajt hoppas vi att du hittar vad du söker. Gör du inte det eller har frågor så hör gärna av dig till oss här!

 

 

TESSAN

Jag är född med en känslig tarm och har alltid fått höra och så också trott, att jag haft magkatarr. Mina magsmärtor blev min vardag och att inte kunna gå på toaletten på en vecka var inget ovanligt. Att jag som barn var rastlös och hade humör känns inte alls konstigt längre, nu förstår jag varför!

I tonåren var jag mycket sjuk, hade återkommande urinvägsinfektioner som blev njurbäckeninflammationer. Jag gjorde min första gastroskopi och tog blodprover och fick då veta att jag var laktos- och glutenintolerant. Mitt ”nya” sökande liv började så smått och jag har efter det börjat lyssna mer på min kropp, insupit kunskap, gått kurser, utbildningar och gjort en för mig intressant resa. Jag har sedan flera år också valt bort laktosfria mjölkprodukter då jag känner att jag inte mår bra av mjölkprotein, med undantag för rent smör.

Nu ser jag fram mot att kunna förmedla min erfarenhet och kunskap, att förhoppningsvis kunna hjälpa och inspirera andra.

Vi ses!

SOFIA

Så långt tillbaka som jag kan minnas har jag haft problem med bland annat magen. Var ett öronbarn som liten vilket man idag kopplat ihop med mjölken. Jag hade otaliga magkatarrer och fick antibiotika i omgångar. Urinvägsinfektioner flera gånger om året. När jag var 30 blev jag riktigt sjuk vilket blev vändningen för mig.

Det var dags att göra något. Jag hamnade i Norge hos en av deras absolut främsta näringsfysiologer, Unni Pedersen. Där fick jag en genomgång av vad som hade hänt i min nedsatta kropp. Jag såg hela min livsstilsförändring som ett projekt och la upp det därefter. Det gjorde att det blev lite enklare.

Den nya världen som öppnade sig för mig var faktiskt väldigt intressant så där har jag stannat och kommer stanna resten av mitt liv. Utan gluten, mjölk och tillsatser, mindre socker och bra tillskott så mår jag idag väldigt bra!

Jag hoppas vi kan hjälpa Dig som är intresserad till att inspirera och visa på det enkla i att leva utan gluten och mjölk.

Vi ses!

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt