Organiskt svavel – MSM

MSM är något som finns i varenda cell i våra kroppar och är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar. 

DSC_6271 DSC_6272

MSM stärker immunförsvaret
MSM pulver som tillskott gör cellerna mer genomträngliga vilket medför att cellen lättare kan bli av med gifter och mer effektivt inta näringsämnen.
MSM har både anti-inflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. Många upplever att de får ett starkare och bättre fungerande immunförsvar med MSM

Man tar inte MSM bara för att hantera ett enda symtom eller en sjukdom, näringsämnena går in i det område som bäst behöver det, oavsett vad vi tar det för. Kroppen har behov av svavel för att reparera sig själv.

MSM bygger upp hår, hud, naglar, brosk, senor, bindväv, muskler och skelett.
MSM är också bra för åkommor såsom, astma, inflammationer, ledbesvär, lungproblem.

Svavel är mycket välgörande för huden och kallas även skönhetsmineral. Blanda MSM med vatten och spraya på huden. MSM blandat med hudkräm kan lindra svullnad och smärta.

MSM är helt naturligt och ger inga biverkningar och kan användas utan uppehåll.

Dosering
Börja med 1/2 tesked om dagen, rör ut i lite vatten. Märker du ingen skillnad när du tar  MSM så prova att öka dosen till en tesked. Tas helst ihop med C-vitamin för bästa upptag och på morgonen eller dagen då MSM har en uppiggande effekt.

Känner man sig dålig när man tar MSM så kan det bero på avgiftningseffekten. Med svavlets hjälp gör sig kroppen av med de samlade gifterna. Då kan man må lite konstigt. Om du känner av avgiftningseffekten, minska doseringen och drick mycket vatten.

Pris: MSM pulver 450g 259 kr. www.shop.sandt.nu/msm

 

/SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt