Sabina tipsar

Vi hoppas att ni alla har haft en underbar första adventshelg i vårt vintervita Sverige.

Oavsett vilken nivå man väljer hålla gällande en hälsosam livvstil kan alkohol i små mängder vara en liten extra krydda i tillvaron. Så om du är intresserad av att få tips kring smakfulla drycker, ofta ekologiska, kommer Sabina att leverera detta via vår blogg, framförallt vid högtider.

Sabina är sommelier sedan många år tillbaka och hon lever också ett liv med en medveten kosthållning.

Här är hennes första inlägg om glögg.

/SandT

Mitt namn är Sabina och jag kommer att rekommendera er väl utvalda drycker här på bloggen och ibland även till utvalda recept. Då vi firar första advent i dag (vilket också brukar vara den absolut mysigaste av adventsdagarna) så tänkte jag givetvis tipsa om en glögg. BLOSSA brukar ha trevliga årgångsglöggar och årets kryddning är inget undantag. Tittar man närmare på smaksättningen blir man också väldigt glad av att det är just ingefära med sina goda egenskaper som är årets smakbärare.

*Blossa 12 Yuzu Ingefära 15% alkohol (Systembolaget nr 76300) 94:-*

*I fjärran östern, långt bort från allt vad glögg heter, växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas.

Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.*

Ingefärans egenskaper

*Ingefära har en kryddig smak som kommer att tillföra sin speciella smak på vilken mat eller dryck som helst. Dess kryddiga doft i sig är tillräckligt för att liva upp köket eller något annat rum i huset.

För er som önskar alkoholfritt alternativ går det givetvis alldeles utmärkt att göra ett avkok på ingefära (vilket jag själv dricker i förebyggande syfte varje kväll under vinterhalvåret) Vill ni ha lite extra ”stuns” i avkoket så blanda 2/3 varm äppelmust (tex Kiviks)
Servera glögg/alkoholfritt med en sockrad (råsocker) och semitorkad apelsingskiva, hackad mandel och russin och en bit mörk choklad, gärna med apelsinsmak för bästa smakförhöjare.

Låt er väl smaka!

/Sabina

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt