Älskade tomater, så vackert röda och så fantastiskt goda!
Det bästa är när man får dofta och köpa bra tomater med doft och öga.
Förutom allt detta kan man, på t ex www.iform.se,  läsa om tomatens egenskaper, såsom att den skyddar mot blodproppar och vissa cancersorter, håller huden ung och gynnar immunförsvaret.

Ibland lyckas man få över tomater och de kan kännas något ofräscha, då är det perfekt att torka dem i ugnen för att sedan lägga dem i olja med vitlök och färsk rosmarin (eller valfri krydda/ört).

De behöver torka väldigt länge och de sista timmarna får man hålla koll. De soltorkade tomaterna är goda att servera till plockmat, grytor eller att toppa vilken rätt som helst med.

Skär tomaterna i klyftor om fyra, sätt dem tätt på bakplåtspapper på en plåt.
Sätt in i ugn, 90 grader, i fyra till fem timmar. När tomaterna börjar se klara ut kan du öppna luckan för att få ut fukten, sätt en handduk eller grytlapp vid ugnsluckan. Stäng av ugnen och låt dem torka under natten eller över dagen.

Lägg tomaterna i burkar och fyll på med de kryddor du önskar, häll sedan på en god kallpressad olja. Denna olja blir för övrigt fantastiskt god att toppa salladen med när den stått och dragit sig.

 

Må så gott!
/SandT

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt