Utan mjölk = Låga kalciumnivåer, benskörhet?

Godmorgon SandT-vänner!

Så fort möjlighet ges så läser jag artiklar kring ämnena som rör oss. Vi får bl.a veckobrev från en av USA:s mest anlitade dietister/hälsocoacher, Kimberly Snyder. Hon har lärt massor av USA-kändisar att äta “rätt” och har bara på Facebook över 30 000 följare.

Hennes filosofi känns så rätt i tiden och det är Kimberly som förordar att starta dagen med ett glas ljummet (kokt) vatten med pressad citron i. Bra för maghälsan = bra för hela hälsan.

Senast så skrev hon om mjölk, kalcium och benskörhet. Hur kommer det sig att de länder i världen, bl.a Usa och Sverige, som konsumerar högst andel mjölkprodukter också har högst andel benskörhet?

Ta dig tid att läsa artikeln

Må gott!
/Sofia

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt