Att baka glutenfritt

 

Att baka glutenfritt är verkligen inte det lättaste. Men i takt med att allt fler börjar intressera sig för just glutenfritt, andelen allergier ökar och framförallt att utbudet sakta men säkert börjar ta en bättre form, dvs produkterna blir allt mer naturliga och mjölsorterna allt mer rena från onödiga tillsatser och vetestärkelse, så lär vi oss mer och mer för varje år.

Några som kan det där med att baka glutenfritt är Jessica Frej och Maria Blohm som gjort boken ”Nytt Bröd”.
I en intervju ger de bl.a tips på hur man ersätter själva ”glutenproteinet” som ju binder ihop degen och gör den lätt att jobba med. Exempelvis behöver man aldrig knåda en glutenfri deg på samma sätt som en ”vanlig”.

Titta på den inspirerande intervjun här!

http://www.halsa.se/Webb-TV/MatNaring/Baka-glutenfritt/

Nyttbröd

 

Boken hittar du givetvis hos oss och i vår webshop! Köp den här

Ha en fortsatt fin Torsdag önskar SandT!

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt