Baka ditt eget knäckebröd

Att baka knäckebröd kan tänkas vara svårt och krångligt men det är i själva verket helt tvärt om.
Det är enkelt, det kräver inte många ingredienser och det blir fantastiskt gott!

Se alltid till att du har en löslig fiber i form av exempelvis linfrö, psylliumfrö eller chiafrön i smeten. Dessa fröer binder ihop degen och gör också att knäckebrödet inte faller isär.

Sesamknäcke och Stjärnhovknäcke är två lättbakade favoriter. Klicka på namnen för att komma till recepten.
Förvara knäckebrödet torrt i skafferiet, då håller de i flera veckor.

Fördelarna med att baka eget knäckebröd är att du slipper extra tillsatser, det blir mer ekonomiskt och känslan av att ha bakat ett gott knäckebröd själv är oslagbar!

DSC_4148 DSC_4149 DSC_4182 DSC_4180

 

Lycka till med ditt bakverk!
SandT

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt