Svenskt fika

Det klassiska svenska fikat är bullar och småkakor, i dag är det också vanligt med stora muffins och andra överdimensionerade kakor. 
Rawfood inspirerar ofta med hälsosamma alternativ varav chiafrön är en fantastisk ingrediens i många av de recept som vi inspireras från. 
Chiafrön används till fördel i bakverk, till olika slags pudding, som ett substitut till yoghurt och i smoothies. 

Då man tillreder chiafrön i pudding, “yoghurt” eller smoothies ska de med fördel stå och dra i vätska över natten för att groddas.
Chiafrön är rika på Omega-3, Kalcium, Magnesium och innehåller fler antioxidanter än blåbär. Ett superfrö med andra ord!

Här kan du hitta receptet på chokladpudding med chiafrön som är god att toppa med banan och kokoschips.

DSC_4685

 

Lycka till med ditt hälsosamma val av fika 🙂
Här hittar du chiafrön. 

 

Må så gott!
SandT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.