Svenskt fika

Det klassiska svenska fikat är bullar och småkakor, i dag är det också vanligt med stora muffins och andra överdimensionerade kakor. 
Rawfood inspirerar ofta med hälsosamma alternativ varav chiafrön är en fantastisk ingrediens i många av de recept som vi inspireras från. 
Chiafrön används till fördel i bakverk, till olika slags pudding, som ett substitut till yoghurt och i smoothies. 

Då man tillreder chiafrön i pudding, “yoghurt” eller smoothies ska de med fördel stå och dra i vätska över natten för att groddas.
Chiafrön är rika på Omega-3, Kalcium, Magnesium och innehåller fler antioxidanter än blåbär. Ett superfrö med andra ord!

Här kan du hitta receptet på chokladpudding med chiafrön som är god att toppa med banan och kokoschips.

DSC_4685

 

Lycka till med ditt hälsosamma val av fika 🙂
Här hittar du chiafrön. 

 

Må så gott!
SandT

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt