Baka glutenfri kaka

Kakor man bakar i form är, enligt mig, de enklaste kakorna att lyckas med då man bakar glutenfritt.
Denna morotskaka är bakad med Glutenfri mjölblandning, Doves Farm istället för vetemjöl.

Glutenfria baktips:

  • Smeten kräver lite mer vätska än när man bakar med gluten
  • Degen/smeten vill ha något som binder – linfrön eller psylliumfrön fungerar bra
  • Tiden i ugnen är ofta något mindre
  • Våga testa dig fram för att hitta din glutenfria mjölfavorit!

 

DSC_5486 DSC_5499 DSC_5492

 

Må så gott!
/SandT

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt