Baka glutenfritt kex, till snacks eller ostbricka

Dagens tips på recept är ett Italienskt glutenfritt och mjölkfritt kex eller Grissini, beroende på vilken form du ger dem.
De passar bra till buffébordet, till ostbricka, till fördrinken och plockmaten.

Toppa dem exempelvis med olivtapenade, en bit gravad lax och pepparrot eller en lagrad getost.

Du behöver:
1/2 dl kallpressad olivolja
3 dl Self Raising Mjöl från Doves farm
1/2-1 dl Oatly fraiche eller annan syrlig vätska
ca 2 tsk salt

Såhär gör man:
Blanda först mjölet och saltet i en bunke, ringla över oljan och blanda väl, tillsätt Oatly fraîche och blanda till du har en fin deg. Behöver du mer vätska så ta mer oatly fraîche.

Lägg degen i kylen en stund och sätt ugnen på 250 grader.

DSC_6640
Ta ut degen och rulla små korvar som du sedan formar till små kringlor.
Lägg kringlorna eller korvarna på bakplåtspapper och sätt in dem i ugnen i ca. 8 minuter eller tills de fått fin färg.

DSC_6642 DSC_6648 DSC_6663

 

Lycka till med ditt bakverk.
/SandT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.