I våras tog Malou upp ämnet ”Det vita giftet” i Efter tio och därigenom blev vi inspirerade till att äntligen komma igång med vårt projekt som då hade varit på idéstadiet ett tag.
Eftersom vi båda för längesedan har valt en gluten- och mjölkfri livsstil och upplevt en hel del förbättringar i vår hälsa så kändes det naturligt och inspirerande att få delge våra erfarenheter och andras kunskaper till de som är i samma sits eller som vill veta mer om denna livsstil.

Ämnet är högst intressant just nu och när man söker rapporter så ser man att alla tyder på att det sker en ökning  av denna intolerans i Sverige, Europa och framförallt USA.
Vad är det som gör att vi inte tål viss mat?
Vad händer i våra kroppar?
Vilka folksjukdomar är kopplade?
Dessa frågor och mycket mer tas upp i denna bok och jag har ögnat igenom den men ska defintivt läsa den grundligt nu.
Visste ni exempelvis att läkarstudenter har ca 10 h studier inom kostlära? Kan det verkligen stämma?

Detta är del 1 i en serie böcker och den här behandlar just Gluten och Mjölk.
Kanske inte den snyggaste boken, vilket är synd, för den kommer ju inte locka till köp i hyllan direkt.

Klicka på bilden  om du vill läsa mer och beställa boken.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt