Mjölk, magens fiende?

Sitter på stranden och läser ur tidningen ”Hälsa & Fitness”.
De har ett långt reportage om ”Älska eller undvika Mjölk?”.
Här tipsar en dietist om hur mycket mjölk man kan dricka per dag om man mår bra av att dricka mjölk, men vad många glömmer är alla andra källor av komjölksprodukter som man kanske omedvetet får i sig, som i såser, dressing, till frukost, i kaffet osv.
Kalciumbehovet för en vuxen person är mellan 600-800mg/dag och kalcium får vi också i oss via gröna grönsaker, fisk, magert kött, ris-, havre- och sojadryck osv.
D-vitamin får vi också i oss naturligt via linser, bönor, fet fisk osv men oftas behöver vi i Sverige tillskott av D-vitamin då vi i regel har lite sol. Nya studier vid intag av tillräckligt mycket d-vitamin har också visat tecken till minskad fettmängd och minskat bukfett. Läs mer om D-vitamin hos kostdoktorn.se

Jag fick låna den här tidningen och brukar inte läsa ”Hälsa & Fitness” men kommer absolut köpa den då och då, den inspirerade mig på många sätt och det var en hel del läsvärda artiklar. Så mitt tips till dig som vill komma igång med en sundare livsstil är att köpa ett nummer och bläddra i den då och då och varför inte i kombination med att kika in här hos oss.

 

Varma hälsningar!
Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt