Chlorella och Chiafrön

Chlorella- Chlorellapulver kan blandas i smoothies, drycker eller användas i matlagning. Börja med att tillsätta 0,5-1 tesked Chlorellapulver för att sedan öka mängden till ca 1 matsked. Chlorella är en grön alg, som innehåller det gröna pigmentet klorofyll och består av hela 60 % protein.
Den innehåller en en stor mängd vitaminer och mineraler. Chlorellans speciella uppbyggnad och rika innehåll av klorofyll hjälper till att rena kroppen och blodet från tungmetaller och andra skadliga ämnen samtidigt som den stärker kroppens försvar mot fria radikaler och ger därigenom skydd mot många sjukdomar.

 Välj en ekologisk chlorella som odlats under kontrollerade former.

Använd så här: Mixa 1-2 tsk med 1 dl vatten/ekologisk juice. Tillsätt ex. spenat, riven ingefära eller frysta bär/banan.

Chiafrön kommer från Mexico och har använts sedan urminnes tider av aztekerna. Utav alla växter i hela växtriket är chia den som innehåller mest omega-3-fettsyror, då så mycket som 20% av chiafröet består av omega-3 fettysror. Chiafrön innehåller även en mindre mängd omega-6 och är rika på naturliga antioxidanter. Fröna ger en jämn blodsockernivå på grund av en gelbildning som bildas i magen då de äts. Gelén förhindrar matsmältningsenzymer att brytas ned kolhydrater till socker och binder upp till 12 gånger sin egen vikt av vatten, vilket underlättar matsmältningen och förbättrar vätskebalansen. Chiafrön kallas därför på skoj för bantarens bästa vän.

Chiafrön innehåller med kalcium än komjölk, mer omega-3 än lax och linfrö (samt stabilare) och 30% mer antioxidanter än blåbär.  De behöver inte krossas för att omega-3 ska tas upp av kroppen, till skillnad från exempelvis linfrön.

Använd så här: Lägg chiafrön i ex. mandelmjölk, juice eller vatten och låt svälla i minst en timme för att få en hälsosam gröt. (1 msk chiafrön till 1 dl vätska blir 1 dl chiagröt.)
Smaksätt, söta eller toppa gröten/smoothien efter smak.   /Källa: RawFood By Erica

Inom kort kommer ni hitta dessa två produkter i vår webbutik.

Idag är det tisdag och det verkar som att solen skiner ända från söder hos mig upp till storstan hos Tessan.
Härligt med sol, nu är det bara värmen som ska komma också.

Må så gott alla Ni!

/Sofia


Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt