Uppiggande start på dagen

God morgon,
Jag ser i sociala medier att det snöat mycket i södra Sverige i dag.  Faktum är ju att man vet att denna årstid nästan alltid beter sig såhär men längtan efter värme och vår gör det svårt att acceptera att det kommer drivvis med snö efter att våren visat sina första tecken.

I dag vill jag därför försöka inspirera med en värmande och uppiggande frukost.

  • Koka upp 1 liter vatten och häll på en karaff, pressa en hel citron i vattnet och drick så mycket du känner för men helst inte mindre än 20 cl.
  • Använd valfria bär, ca 1 dl, 1/2 msk kokosolja, 2 dl mandeldryck eller havredryck, proteinpulver och mixa till en smoothie.
  • Kika in på receptet för linfröfrallorna, bre dem med smör och en ekologisk skinka, getost, avocado eller annat favoritpålägg.
  • Alternativ till en linfröfralla kan exempelvis vara en god äggröra med tomat, avocado och lite getost.
  • Frossa i grapefrukt och ät med fördel extra D3 vitamin, omega 3 och toppa det gärna med en vetegräs- och spirulinashot eller en chlorellashot, läs mer om den här.
Varför jag väljer citronvatten, smoothie, grape, D3 vitamin och omega 3:
  • Ljummet citronvatten hjälper till att håller en god tarmbalans.
  • I smoothien har jag olika bär som innehåller antioxidanter, proteinpulver och kokosfett vilket gör en bra bas i frukosten.
  • Grapefrukt är bra för immunförsvaret. Ökar fettförbränningen (om någon är intresserad av det)
  • D3 vitamin – samma hormon som vi får genom solen då vi exponerar oss i badkläder. Det forskars mycket kring d-vitamin och många studier visar på att vi blir piggare och friskare om vi får i oss tillräckligt med D3 vitamin. Hormonet är dessutom svårt att överdosera så var inte rädd att spä på så här i vintertider när vi behöver det som bäst. Nya rekommendationer om höjda rekommenderade nivåer kommer ut inom kort. Själv tar jag 1000 IE/dag (500%).
  • Omega 3 – kan mildra depression, bra för blodtryck, hjärta och kärl, bra för ämnesomsättningen och sägs ge ett starkare immunförsvar.

 

Önskar er en fin dag!
/Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt