David’s tips

Varje fredag kommer det nya tips från David Jonsson, han är näringsfysiolog med flera års erfarenhet av personlig rådgivning och föreläsningar inom näringslära, träning och hälsa. David har som simmare och tränare också livslång erfarenhet av träning på alla nivåer. David jobbar på Paulúns Näringscenter.

Förra veckans tips handlar om bra vegetabiliska fetkällor och vilken typ av fett man ska äta. Läs tipsen här nedan.

Bra vegetabiliska fettkällor
Vilken typ av fett man ska äta har debatterats hårt i media de senaste åren. I forskningsvärlden har däremot fetter aldrig varit ett speciellt laddat ämne. Tittar man på vilka fetter som har störst positiva effekter på hälsan så är många vegetabiliska fettkällor i topp. Tillsammans med Omega-3-fett från fisk är fett från oliver, avokado, nötter, kokos, rapsolja och många fröer bland det hälsosammaste du kan stoppa i dig.
Absolut bäst är det att äta fettet i det hela intakta livsmedlet. Ät alltså gärna oliver, nötter och avokado som tillbehör till en sallad för att maximera intaget av bra fetter men också få del av livsmedlens andra hälsoeffekter genom antioxidanter, mineraler och vitaminer.

DSC_6225 DSC_6222
Foto: SandT AB

Läs alla David’s tips under David Tipsar, du hittar dem här.

Må så gott!
/SandT

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.