Dessert och plock

Denna årstiden smakar våra frukter som bäst.
Använd favoritfrukter och bär till denna goda dipsås.
Vi använde;
Avocado
Svarta vindruvor (från egen planta)
Röd Grape
Apelsin
Aprikos
Mango

Dipsås:
1 st Oatly iMat Fraiche
2 msk eko florsocker
Lite saft från citron
1/4 tsk vaniljpulver

Socker att strö över om man önskar;
2 msk kokos-palmsocker
1 st stjärnanis
3 st kryddnejlikor

Blanda såsen och ställ i kylen. Mortla stjärnanis och kryddnejlika, tillsätt sockret och stöt det lite med morteln.
Skiva frukten och avocado tunt, servera till såsen och sockret som en dessert eller ett uppfriskande fika.

DSC_5748 DSC_5755 DSC_5751

 

Må så gott i sommarvärmen!
SandT

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt