Ett av mina smultronställen

På Ugglarps Grönt hittar man morötter i flera olika färger och man får ofta berättat för sig om grönsakerna, deras ursprung osv.
Tydligen är inte den orange färgen ursprungsfärgen på morötter, det var något nytt för mig.
(bilden är lånad på gp.se)

 

 

 

Det finns ett par ställen som jag alltid vill besöka varje sommar, en av de platserna är Ugglarp och Ugglarps Grönt. Här går vi bananas och köper frukt, grönsaker, bär, örter och ibland härliga pumpor och växter.

Vi ”slänger ihop” det som fantasin tillåter och testar nya kombinationer. Nedan är några förslag.

Sallad med getost, pinjenötter, blåbär och gulbetor.

Morötter, broccoli, rödlök, vitlök och blandade sorter av blomkål. In i ugnen med lite olja och salt. Strö över färska örter när grönsakerna gått färdigt.

Tomat fetaost (gjord på get och får), basilika och kallpressad olivolja. Är du även känslig mot get och får så är det jättegott att bara äta tomat och basilika.

 

För många år sedan såldes bara råvaror som produceras på gården, i dag är det inte riktigt så och det är lite sorgligt på ett sätt samtidigt som det är smidigt att få tag i alla grödor på ett och samma ställe.

 

Gården ligger med utsikt över havet, butiken ger känsla av lada och härproducerat, det känns lyxigt och bra att handla här då man vet att de härproducerade grönsakerna inte är besprutade. Jag skulle vilja ha en sådan butik runt hörnet hemma i stan eller nej, jag önskar att all odling kunde ske på ett mer miljövänligt och hälsosamt sätt istället för att enbart handla om så stora marginaler som möjligt.

Ugglarp ligger mellan Falkenberg och Halmstad och är väl värt ett besök om du är i Halland. Passa då även på att besöka Gudmundsgården som ligger i Slöinge, här föder man upp glada grisar och har ett eget slakteri. Om det är sant som de säger så är även köttet ekologiskt.

Jag har spenderat nästan varje sommar som barn i Ugglarp. Det är lite som ett andra hem för mig så det är kanske mycket därför jag älskar det så mycket. När jag återvänder njuter jag av dofterna från havet, ljuset, vidderna, växtligheten och det långgrunda havet.

Om du vill tipsa om dina smultronställen och kanske till och med har lite bilder så maila dem gärna till oss på info@sandt.nu
/Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt