Detox – Hänger ni på?

;

Utmaning– Häng med på en detoxkur! Om vi gör det ihop blir det lite roligare!


En detox passar mig ypperligt just nu. Har senaste tiden känt mig energilös och efter Thailand har magen krånglat, förmodligen en ovälkommen bakterie eller att jag ovetandes fick i mig gluten/mjölkprotein.

Vad är en detox?
Att detoxa innebär att du renar kroppen från de gifter och slaggprodukter som kontinuerligt ansamlas. Det är inget nytt påhitt — att rena kroppen har en lång tradition inom många kulturer och religioner. Gifter och slaggprodukter utsöndras normalt genom tarmar, njurarna, lungorna och huden. Då kroppen inte har kapacitet att göra sig av med allt på grund av överbelastning lagras de, och då framförallt, i bindväven och levern. (www.kurera.se)

Symptom på gift och slagg
Symptomen vid för mycket gifter och slagg i kroppen är trötthet, huvudvärk, sömnproblem, värk i kroppen, celluliter, hudproblem samt svullen och känslig mage. Rätt vanliga problem med andra ord, men problem som kan undvikas om du hjälper kroppen att rensa ut gifter och slagg med en detoxkur.

Så här går vi tillväga:
Vi börjar på onsdag den 30 Januari och 20 dagar framåt.

Produkten Methoddraine eller Ultra Detox (bra välrenommerade detoxkurer) finns i de flesta hälsokostbutiker eller på nätet.Beställ nu i sådana fall så ni hinner få den till på onsdag.

Maila mig (sofia@sandt.nu) om du vill hänga på. Jag kommer maila ett par gånger i veckan och stämma av med er hur det går och där vi kan hjälpa/puscha varandra.
Jag kommer också blogga om hur vi upplever detoxen, om ni har tips att dela med er av etc. och hur vi sen mår efter 20 dagar.
Maila mig! < ;3


Så här gör du: (källa: ehdin.com)
1. Ätt lätt, och mindre portioner än du brukar. Inspireras av stenålderskosten eller maten i ”Sannas Matbok för den självläkande människan”: Fiberrika grönsaker, fisk, nötter, bär, örter. Ångkokt fisk med råris och grönsaker är en utmärkt lunch/middag. Nötter och en kopp grönt te eller misosoppa är toppen som mellanmål.

2. Ät på regelbundna tider. Det förhindrar blodsockerfall/pendlingar. Ny forskning har visat att kroppen vill ha och mår bra av regelbundna vanor.

3. Uteslut:
• Socker, gluten och komjölk (godis, bullar, kakor, bröd) och andra kolhydrater som snabbt höjer ditt blodsocker (som har högt GI, glykemiskt index).
• Jästa produkter: vin, öl etc för att stävja jäsningsprocessen i kroppen/rensa ut jästsvampar (Candida).
• Halvfabrikat. Sämre näringsinnehåll. Onyttiga tillsatsämnen/ kemikalier.
• Kaffe, te, cola, annat koffein.
• Frukt. Jäser lätt i kroppen då det innehåller mycket fruktsocker. Avgiftningen blir effektivare om kosten är fruktfri ett par veckor. Grapefrukt kan vara okej.

4. Drick mycket vatten. Gärna 2 liter om dagen. Alternativ: grönt/rött te. Innehåller massor av antioxidanter.

5. Motionera regelbundet! Minst 20 minuter per dag så att du svettas. Tips: Börja dagen med en rask promenad.

6. Undvik stress. Ägna så mycket tid som möjligt åt sådant som ger dig lugn, ro och glädje. Se på saker som gör dig glad, undvik negativa nyheter.

7.Ät mer av mat som är rik på följande vitaminer och mineraler vilka underlättar avgiftningen:
• A (smör, fiskleverolja, ägg).
• B6 (bland annat i vetegräs).
• C (svarta vinbär, nyponsoppa, persilja, pepparrot, gul paprika, kiwi).
• E (Oliv, raps-, linfröolja).
• Bioflavonoider (blomkål, björnbär, citrus, katrinplommon, nypon, svarta vinbär).
• Fosfatidylkolin. Brist kan ge fettlever (bland annat lecitingranulat/olja, äggula, vetegroddar).
• Sulforafaner (broccoli, brysselkål, grönkål).
• Glukarater (citrus, tomater).
• Glutation. Antioxidant. Viktig för avgiftning (frukt/grönt, bland annat avokado, sparris, grapefrukt, tomater).
Tips: Havsalgen i Prodenplaqueoff stimulerar avgiftningen. Bra även mot tand-, gall- och njursten.

8. Avgiftande örter: Maria-/mjölktistel, grönt te, chisandra, lakritsrot, gurkmeja, aloe vera.

9. Komplettera med en detoxkur, en avgiftningskur (örtkur) som deaktiverar virus, absorberar slaggprodukter, miljögifter samt parasiter och hjälper till att spola dem ur kroppen.

Välj någon av nedanstående kurer.
Finns att köpa i hälsokostbutiker eller sök på nätet.

UltraDetox
Ultradetox från Holistic är en kur med hög fiberhalt och 35 örter som främjar tarmfloran och renar kroppen. Ta den samman med UltraBalans – rekommenderar det varmt! Då behöver du inte köpa några örter separat utan får allt i ett kit. Du köper den lätt här:

Methoddraine
ORTIS MethodDraine DETOX-serie består av kosttillskott för naturlig kroppsrening. MethodDraine Detox är ekologisk och innehåller extrakt av björk, kronärtskocka och maskros som alla främjar kroppens renande funktioner och stödjer matsmältningen. Detox innehåller också andra örter samt grönt te.

Efter detoxen
Försök att behålla goda matvanor. Går du direkt tillbaka till gamla mönster stressar du kroppen rejält. Om/när du åter börjar äta mat som du uteslutit under detoxen, låt det ta tid. Och kom ihåg! Strunta i mat du upptäckt att du inte mår bra av.

Massor med energikramar!
/Sofia

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt