Energikick!

God morgon!
I dag är det en vacker men väldigt kall dag i Stockholm, klarblå himmel och snövita tak och träd.

Denna årstiden försöker jag boosta mig själv extra mycket med c-vitaminer och energikickar, i dag i form av en spirulina och vetegräsdrink. Inte supergott men supernyttigt och då slinker det lätt ner.

Varför ska jag äta Vetegräs och Spirulina?
Vetegräs innehåller C-vitamin, betakaroten, folsyra och klorofyll. Klorofyllet är mycket bra för hälsan och välmåendet då det sänker bland annat kolesterolet samt stärker immunförsvaret. Det är klorofyllet som ger vetgräset dess gröna färg.
Spirulina är en blågrön alg som kallas ”mirakelalgen”. Algen tillhör cyanobakterierna och innehåller antibiotiska, bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunförsvar samt krom som gör insulinet effektivare.

Fakta från LifeStream:

Vetegräs är ett ekologiskt super food, som innehåller naturliga vitaminer, mineraler, antioxidanter, unika fytoämnin (karotenoider, polysackarider, klorofyll), essentiella aminosyror samt enzymer i en perfekt balans. 

Spirulina är en näringsrik mikroalg, som odlas ekologiskt i sötvattendammar under mycket sträng vetenskaplig kontroll. Lifestream Spirulina har en unik näringssammansättning av naturliga vitaminer, mineraler, spårämnen, unika fytoämnen, antioxidanter (bl a phycocyanin), karotenoider (bl a zeaxanthin), aminosyror och fettsyror. Lifestream Spirulina är lättsmält och har en hög upptagningsförmåga (biotillgänglighet). 

Källa, Lifestream International

I dag mixade jag drinken såhär:

  • 1 dl frysta hallon
  • 2 tsk Vetegräs
  • 1 tsk Spirulina
  • 2 dl Pauluns blåbär och acai juice


/Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt