Energikick!

God morgon!
I dag är det en vacker men väldigt kall dag i Stockholm, klarblå himmel och snövita tak och träd.

Denna årstiden försöker jag boosta mig själv extra mycket med c-vitaminer och energikickar, i dag i form av en spirulina och vetegräsdrink. Inte supergott men supernyttigt och då slinker det lätt ner.

Varför ska jag äta Vetegräs och Spirulina?
Vetegräs innehåller C-vitamin, betakaroten, folsyra och klorofyll. Klorofyllet är mycket bra för hälsan och välmåendet då det sänker bland annat kolesterolet samt stärker immunförsvaret. Det är klorofyllet som ger vetgräset dess gröna färg.
Spirulina är en blågrön alg som kallas “mirakelalgen”. Algen tillhör cyanobakterierna och innehåller antibiotiska, bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunförsvar samt krom som gör insulinet effektivare.

Fakta från LifeStream:

Vetegräs är ett ekologiskt super food, som innehåller naturliga vitaminer, mineraler, antioxidanter, unika fytoämnin (karotenoider, polysackarider, klorofyll), essentiella aminosyror samt enzymer i en perfekt balans. 

Spirulina är en näringsrik mikroalg, som odlas ekologiskt i sötvattendammar under mycket sträng vetenskaplig kontroll. Lifestream Spirulina har en unik näringssammansättning av naturliga vitaminer, mineraler, spårämnen, unika fytoämnen, antioxidanter (bl a phycocyanin), karotenoider (bl a zeaxanthin), aminosyror och fettsyror. Lifestream Spirulina är lättsmält och har en hög upptagningsförmåga (biotillgänglighet). 

Källa, Lifestream International

I dag mixade jag drinken såhär:

  • 1 dl frysta hallon
  • 2 tsk Vetegräs
  • 1 tsk Spirulina
  • 2 dl Pauluns blåbär och acai juice


/Tessan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.