Hej och god måndag!

När man utesluter allergener som gluten och mjölk är man oftast väldigt duktig på att läsa innehållsförteckningen. Men att veta vilka E-ämnen som är hälsofarliga eller inte är inte enkelt. Långt ifrån alla E-ämnen är farliga. Vissa behövs i olika sammanhang, för konservering bl.a men därmed inte sagt att vi ska luta oss tillbaka och tycka att det är okej med E-ämnen generellt. Vad är det som gör att livsmedelsindustrin måste tillsätta så många, visste ni att det finns hela 316 olika  tillåtna E-ämnen?

Nej, nu är det dags att rensa upp bland E-numren så att bara de nödvändiga och ofarliga blir kvar.

Här är en lista på utvalda E-nummer!  Vill du  ha den mailad till dig så kontakta oss på info@sandt.nu.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt