En kall vinterdag

I dag är det runt -18 här i Stockholm och kallare sägs det bli. Kanske inte optimalt för picknick men för er som kommer att göra uteaktiviteter med picknick i helgen så kommer här ett tips på våfflor med sidfläsk.

4 personer
Våffelsmet:

  • 75 g smör
  • 4 dl bovetemjöl (eller 2 dl bovetemjöl och 2 dl malda nötter eller mandelmjöl)
  • 2 tsk bakpulver (xantagum)
  • 3 msk florsocker (sukrin)
  • 4 dl havremjölk eller mandelmjölk
  • 2 ägg

Sidfläsk:
200 – 300 g sidfläsk. Skär i små bitar och stek i stekpanna, låt dem rinna av och lägg dem i en skål.

När du gräddar våfflorna:
Smöra våffeljärnet, lägg i lite av sidfläsket i järnet och häll på smeten. Ät dem som de är!

Till dessert kan det vara gott att grädda våfflorna utan sidfläsket och lägga på en god hemkokt sylt.

Sylt:

  • 150 g hallon eller valfria bär
  •  1 dl rårörsocker

Låt bären koka i 5-10 minuter, häll på sockret och rör runt tills sockret smällt helt. Ta bort eventuellt skum. Låt puttra i 5-10 min.
Det gör inget om sylten är varm vid servering nu när det är såhär kallt ute.

Vi brukar dra en förlängningssladd ut på balkongen eller altanen och gradda våfflorna utomhus!
Hoppas det smakar!

Trevlig helg!
/Tessan

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt