Föreläsning med Sanna Ehdin Anandala

Igår avslutade Sanna sin föreläsningsturné i Sverige med att besöka Halmstad Teater.
Ett av syftena med föreläsningen var att presentera hennes nya, uppdaterade version av ”Den nya självläkande människan”. Boken är uppdaterad med senaste forskningsrön och konkreta, praktiska råd som hjälper dig bli en självläkande människa.
Självläkningen är grunden i allt menar Sanna! Alla kan förbättra sin hälsa, må bättre och skapa ett välmående. Boken finns till försäljning i handeln inom kort. Du kan också besöka Sannas Shop för info.

Sanna pratade om hur vi stärker hälsan, stimulerar kropp och sinne – och föryngrar!
Eftersom Sanna är vår största hälsoboksförfattare med stort fokus på just kosten hade jag väntat mig mer av denna varan men fick nöja mig med att höra henne säga att det inte hänt så mycket på den fronten ( i hennes värld) och att vi i Sverige är otroligt kostmedvetna. Vi suger åt oss information och nya rön som svampar. Sanna sa bland annat också så här; – När jag gav ut Sannas Matbok 2008 så var i princip alla recept utan gluten, mjölk och socker. Då var det en specialkost, idag äter var och varannan den här kosten. Dvs det är ingen specialkost längre… Det fick mig återigen att inse hur långt fram hon är och hur rätt i tiden SandT är;)

Kosten har blivit en viktig och central del i våra liv och allt fler upptäcker hur de ska äta för att må så bra som möjligt. Samtidigt skapas en värld där vi snart har två läger, en sund ”ekovärld” v/s den osunda ”tillsatsvärlden”.

Men det är enkelt – det är bara att välja vilken sida man vill vara på. Eller?

God hälsa för Sanna idag är hennes modell som hon kallar HESTA .

Happy heart – tänk med hjärtat, gå via hjärnan. Använd positivt laddade ord och ladda dig själv med dessa.
Om du pekar på dig själv, var pekar du då? Hjärnan eller hjärtat?

Energi – vad höjer min energi? Se till att göra något varje dag som du vet höjer just Din energi.
Att göra små förändringar är det som leder till de stora.

Stretcha – Stretcha är viktigare än att träna musklerna enligt Sanna. Här gled hon över till att prata fysiktermer och förklarade vad som händer i kroppen när vi sträcker ut våra muskler – kort och gott – vi öppnar upp de områden där energi stagnerat och bindväv torkat ut. Yoga är optimal träning för att stretcha ut kroppen och samtidigt få med den viktiga andningen.

Tugga  maten väl – detta har vi ju hört sen vi var små men idag vet man hur viktigt det är. Salivet stimulerar matsmältningen.
Testa att tugga maten dubbelt så länge i två veckor och se om det gör någon skillnad i ditt välmående.

Andningen – andas genom näsan för då kommer mer syre till cellerna (gäller givetvis inte vid hård fysisk ansträngning) Det gör också att luften värms och fuktas innan den går vidare ned i luftvägar och lungor. Näspassagen är också trängre än munnen, vilket automatiskt leder till att en mindre volym luft andas in och ut. Det är bra eftersom överandning är negativt för kroppens hälsobalans, och många överandas vilket kan ge trötthet och bidra till astmatiska besvär. Läs mer här

Så HESTA på!

Sanna2   sanna3

 

Den omtalade såpan såldes under pausen och hade rykande åtgång. Vill du läsa mer om den så gör det här.

Sanna

Vill du läsa mer om Sanna? Läs då vår intressanta intervju vi gjorde med henne för ett tag sedan här

/SandT, Sofia

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt