Forskning inom celiaki – hett ämne

Har du diagnostiserats med celiaki och/eller är intresserad av ämnet och vad som händer inom forskningen? 

Det forskas mycket runt om i världen kring celiaki – inte minst i Sverige. Men vad säger forskarna om celiaki,
glutenintolerans, glutenöverkänslighet, glutenpåverkan…?
Den här filmen är intressant då den ger en inblick i vad som pågår inom forskningen och vad man tror om framtiden.

För bäst bildkvalitet följ länken och se filmen direkt på YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=JBX_-0dwZEM&feature=youtu.be

Botemedel?
Dilemmat borde inte vara att finna ett botemedel mot celiaki utan att förhindra sjukdomen i god tid. Hur upptäcker vi tidigt de som har celiaki, de som har förutsättningarna och de som faktiskt också kan gå med påverkad tarm utan att ha symtom?

Framförallt bör vi bli bättre på att upplysa omgivningen kring vilka symtomen kan vara och vad man ska vara uppmärksam på.
Filmen belyser på ett bra sätt att symtomen kan variera och hur hela kroppen, organen och vår mentala hälsa kan påverkas.

Att utreda i tidigt stadium kan förhindra mycket lidande hos många människor.
Att också testa själv att utesluta gluten om man tror sig ha en påverkan är inga som helst problem. Mår man bättre av att plocka bort gluten och inte har misstanke om andra sjukdomar bör man testa i minst 8 veckor för att kunna känna skillnad.
Det är inte ALLTID proverna visar rätt och fortsätter man då utsätta kroppen för gluten trots överkänslighet kan det i sin tur medföra onödiga konsekvenser, en tarmvägg som är påfrestad av gluten påverkar hela immunförsvaret.

Botemedlet ÄR att utesluta gluten ur kosten! Det är inget svårt, krångligt eller jobbigt. Idag finns så mycket bra hälsosamma alternativ. Det krävs bara lite extra planering och det mår vi ju alla bra utav.

För mer information klicka in på denna länk.
http://www.kunskapskällan.se/

Tänk på att mår Magen Bra – Mår Du Bra! <3

/SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt