Slow frukost

Jag har alltid varit förtjust i både frukt och grönsaker, även som liten. Ibland kan jag känna att min kropp vill ha mer grönt och mer lättsmält mat.

Jag vaknade först i dag och började med att tända en brasa, därefter vispade jag ihop en smet med bananpannkaka.
Bananpannkaka är enkelt, vispa upp två ägg tillsammans med en mogen banan. Jag tillsatte även frön och nötter som jag malt med stavmixern, men det är inget måste. Stek i kallpressad olja, kokosolja eller smör.

Sedan letade jag fram en liten mix av grönt som bestod av tomat, gurka, papaya och avocado.

Pressade lite citron i ljummet vatten. Det har vi helt missat under julen men nu skall det bli en vana till frukosten igen.

Sedan är jag ”mackoman” och när jag är ledig tycker jag att det är extra gott att ta en extra kopp kaffe och en extra smörgås med något gott pålägg.

Då min dotter haft dåligt immunförsvar så äter vi numera extra d-vitamin, omega 3 och probiotika.

Behöver jag säga att jag älskar frukost? För mig är en ledig dag som startar med en härlig frukost bland det absolut bästa som finns.

Vad äter ni till frukost? Jag skulle gärna vilja inspireras och prova lite nya saker så dela gärna med dig till mig på info@sandt.nu eller här på bloggen.

 

Hoppas ni får en fin dag på jobbet eller i ledigheten!
Varma hälsningar
Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt