Gabriella Slabiak

Jag träffade Gabriella i somras, då hade hon ofta ont i magen och problem med acne.
Här berättar hon om sin resa till en välmående mage och slät hy.


Berätta lite om dig själv. – Mitt namn är Gabriella. Min dröm är att bli journalist och redaktör för en nyhetstidning eller magasin. Min favorit tidning är amerikanska versionen av GQ. När jag inte studerar så försöker jag komma ut så mycket som möjligt. Eftersom jag bor i Kalifornien så har jag möjligheten att upptäcka många olika miljöer inom en rimlig sträcka. Jag försöker träna fem till sex gånger i veckan. Tennis tycker jag är kul att spela, men att paddla ut till havs på en bräda är min nya favorit sedan jag flyttade till västkusten.Vad jobbar du med?

–Jag studerar journalistik på Santa Barbara City College.

Familj?

– Jag har familj i Sverige samt i Polen. Min närmsta familj: mamma, pappa, syskon och mormor, bor i Stockholm.

Hur gammal är du?

– 23 vintrar.

Hur länge har du ätit gluten och mjölkfritt?

– Två månader.

Varför äter du gluten och mjölkfritt?

– Jag har upplevt svullnad och kramper sedan fyra år. Jag fick diagnosen IBS (Irritable Bowel Syndrome) för tre år sedan, men har haft fortsatta problem, dock gradvis färre. Jag hade även problem med knottrig och ojämn hy, samt acne. Jag fick därför tipset av Tessan, som även ar en av min äldre systers vänninnor, att helt sluta med gluten och mjölk.

Vad är det enklaste med din livsstil?

– Att jag sällan behöver kolla innehållsförteckningar i affärer då jag numera håller mig till råa råvaror så ofta jag bara kan.

Vad är det svåraste med din livsstil?

– Att behöva vara en tjatkärring som pekar på varje fat och i varje skål och frågar om det innehåller gluten eller mjölk, när man är bortbjuden till något event. Det bästa med detta är att ens närmaste vänner minns, lär sig fort, och är mer medvetna vid eventuella inköp.

Vilka är dina bästa tips vid resor både i Sverige och utomlands?

–Ät lokalodlat och färska råvaror.

Vilka är dina bästa tips att tänka på vid ett restaurang eller cafe besök?

– Om du är osäker så fråga. Om personalen är osäker så be dem ta reda på svar till dina eventuella frågor. Om de inte kan det, påpeka deras brist, och hitta en bättre restaurang eller håll dig till en kopp te.

 

Märkte du någon förändring då du slutade med mjölk och gluten?– Min hy blev mycket bättre: mina finnar försvann och jag får sällan knottrig hy. Jag känner mig inte svullen lika ofta heller. Jag har upplevt två till tre kramper de senaste två månaderna. Innan upplevde jag lika många per vecka.Har det påverkat din omgivning och i så fall hur?

– Mina vänner har blivit mer insatta och medvetna vilket underlättar när vi t.ex. ska ut och äta. Att de visar hänsyn till min nya kost gör det mycket lättare för mig att kunna resa och umgås med dem.

Var hittar du information och inspiration om gluten och mjölkfri kost?

– Internet, men jag har ingen specifik hemsida jag vänder mig till.

Är det något i din vardag som du saknar sedan du lade om din livsstil?

–Jag älskar att baka. Nu får jag helt enkelt hitta och lära mig nya recept på gluten-fria bakverk.

Vilka är dina tre bästa tips till någon som vill ändra sin livsstil?

  1. Prata med folk som ändrat sin livsstill på liknande sätt.
  2. Om du bor med någon, informera den eller dem om vad din nya livsstil innebär och varför det är viktigt för dig att ändra den.
  3. Gör dig av med allt som har med den gamla livsstilen att göra.

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt