Gårdagens Föreläsning

Godmorgon “dennaintelikasnökaosigadag”!

Det verkar till och med som att solen vill titta fram. Snälla du, smält bort snön snarast. Vi längtar efter din värme!

Igår begav jag mig i snökaos till Jönköping för min allra första föreläsning kring “Min Resa”.
Tillsammans med härliga, energigivande Stina på Kroppsro anordnade vi en kväll med föreläsning, goda tilltugg, som givetvis var gluten och mjölkfria och diskussion kring ämnet gluten och mjölk.

Stina inledde med att berätta om hennes erfarenheter kring gluten och mjölk. Stina är bl.a utbildad inom kinesisk medicin och har stor kunskap om kroppens samverkan mellan olika organ. Intressant med Stina är att hon slutade med gluten för 1 år sedan och under detta året har hon “fuskat” två gånger och den ena gången fick hon värk och stelhet i kroppen och andra gången kom eksemen på handen tillbaka som hon lidit utav innan borttagning av gluten. Eksemen visade sig på pekfringret och långfingret som enligt Kinesisk medicin är kopplat till tarmen. Intressant hur våra komplexa kroppar fungerar och hur hela kroppens system samverkar.

Med min erfarenhet och resa och det jag har läst, pratat och diskuterat med alla olika, kunniga människor inom området har gett mig en logisk förklaring till vad som hände i min kropp för sju år sedan när jag blev sjuk.  Idag är jag glad att jag litade på min magkänsla och oerhört tacksam över hur bra jag mår utan bl.a gluten och mjölk.
Att föreläsa för första gången om något personligt och som dessutom handlar om något jobbigt  har såklart varit nervöst. Men med en relativt liten men oerhört intresserad skara som infann sig, flera bortfall pga snökaos och sjuka, så är jag mer än nöjd över gårdagen. Att prata om en jobbig period i livet var nog bara nyttigt för mig.
Resan som fortfarande pågår är ju för tillfället och förhoppningsvis länge till, frisk!

Jag hade under min timme möjlighet att även få förmedla baksidorna med gluten och mjölk, vilka alternativ som finns och hur enkelt det kan vara att undvika dessa. Jag avslutade med att presentera SandT och nu har även Jönköpingsbor fått ta del av vår idé.

En givande kväll för mig och även de som var där, får man ju hoppas;)

Och du, det är ingen annan än du själv som bestämmer vad Du ska äta. Lyssna och känn efter, är det något som får dig att må dåligt, plocka bort det och känn efter igen efter ett tag…

/Sofia

 

One Comment on “Gårdagens Föreläsning”

  1. Superb föreläsning!

    Lättsamt och faktafyllt tillsammans med de personliga erfarenheterna gjorde detta till en oerhört intressant föreläsning. Jag tror att vi människor har lättare att ta in “nya rön” när man får en personlig vinkling av hur det kan påverka oss och vad det kan ge för konsekvenser.

    Tilltuggen var ljuvliga och jag ser fram emot att pröva brödrecepten i helgen 🙂
    Nu ser jag fram emot att ni öppnar er webshop!

    /Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.