Grönt är skönt, eller?

Februari är den månaden då flest personer vabbar och/eller är sjuka. 
Nu kan det vara viktigt att boosta sig extra mycket med naturliga antioxidanter, vattenlösliga fibrer, vitaminer och mineraler och även på andra sätt som du mår bra av. 
Kroppen kan behöva en extra skjuts för att du skall känna dig pigg, frisk och stark. 

Gröna drinkar är en trend, en härlig trend tycker vi på SandT.
De kanske inte alltid är de godaste för smaken men kroppen gillar dem garanterat.

Drinken ”Februari”:
1 stor näve babyspenat
3-4 cm ingefära
Ett knippe persilja
1/2 citron
1 apelsin
2 tsk spirulina
3-4 dl vatten

Såhär gjorde vi:
Lägg allt i mixern och mixa väl i ca. 10 sekunder. Låt stå en stund och upprepa några gånger så att bladen blir ordentligt mixade.

Drinken är godast att dricka direkt.

Greens Greensmixer Greensdrink Greensupp

 

Spenat är mest känd för sitt järninnehåll men innehåller även A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, tiamin, riboflavin, folsyra, magnesium, kalcium och kalium. För att behålla näringsämnena optimalt är det bästa sättet att äta den rå, som i smoothies eller sallad.

Citron och apelsin är rena c-vitamin bomben. Citron sägs också vara bra vid rengöring av sår då den är antiseptisk och renar blodet samt används citron ibland även till hud och hår som en skönhetskur.

Ingefära är antiinflammatorisk och sägs också kunna ge ett jämnt blodsocker. Samt har ingefära en lugnande effekt och många har märkt att det exempelvis kan hjälpa vid åksjuka eller allmänt illamående.

Persilja är också rikt på antioxidanter och sägs vara bra för både blodet och immunförsvaret. Vi får troligtvis inte i oss de mängder som krävs för att få ett märkbart resultat men man kan ju alltid garnera lite extra med persilja och även ha det som en smakhöjare i sallader.

Spirulina sägs ha enormt många hälsofördelar. Aktuellt i dessa tider är att Spirulina sägs vara bra mot infektioner, bland annat herpes, influensa och HIV. källa: Kropp & Hälsa
Spirulina har även visat sig ha probiotiska fördelar vilket innebär att Spirulina ökar antalet hälsosamma bakterier i kroppen. 

 

Önskar dig en grön och skön dag!
SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt