Guldmjölk!

guldmjölk_blogg

 

Låt maten bli din medicin” skrev igår om Guldmjölk på sin Fb-sida och la ut ett recept som jag repostar här. Se bild ovan.
Kvinnan som driver denna sida lever helt utan gluten och mjölk och är dessutom vegetarian.
Hon har under många år lidit av svår fibromyalgi men är i stort sett smärtfri med denna kosthållning.
Det som hon och många med henne ofta gör är Guldmjölk.
Jag försöker så ofta som möjligt få i mig gurkmeja och har på senare tid läst studier som visar att gurkmejan får bättre upptagningsförmåga med värme, fett och svartpeppar, den sk guldmjölken.

Vad är guldmjölk och varför är det så bra?

Guldmjölkens huvudingrediens är gurkmeja. Det verksamma ämnet i gurkmeja är curcumin som har en antiinflammatorisk effekt. Och det är ju inflammationer vi vill undvika för att hålla oss friska. För att tillgodogöra sig nyttan av gurkmeja måste pulvret kokas i vatten eller olja före användning.
Om du har knakande leder, hjälper guldmjölken till att smörja och göra dem mer flexibla. Speciellt huden, lederna och slemhinnorna mår bra av denna dryck som dessutom underlättar kroppens utrensning av slaggprodukter.
Gurkmejan har som bekant en mängd hälsofördelar och intressant är också att det finns studier som lyfter fram gurkmejan som potent komplement till kemoterapi och strålning.(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24375392)

Guldmjölken är närande och jag tycker att den passar fint nu när hösten har kommit och det börjar bli lite kyligt.
Kan med fördel ges till barnen, om de gillar den vill säga;)

Produkterna ovan köper du hos oss, såklart; www.shop.sandt.nu

Jag testade idag på morgonen och det var faktiskt riktigt gott. Nu har jag hittat ett ännu bättre sätt att få i mig gurkmejan och istället för vatten kan man givetvis använda sig av någon form av nötmjölk eller havremjölk.

Lycka till och det hade varit så kul att höra vad ni har för erfarenheter av guldmjölk och dela gärna med er av ert recept. För det finns olika sätt att göra guldmjölk på.

/SandT

 

 

 

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt