Här och nu

Jag håller knappt koll på dagarna vilket, för mig, är en bra semestersignal.
Att komma ner i varv, reflektera, stanna upp och insupa nya intryck och erfarenheter kan vara början till något nytt eller öppning till en ny inriktning.
Jag tänkte dra det lite längre och ge mig själv fyra stycken små uppdrag i sommar.

  • Ett av mina mission, som jag hoppas att jag kommer att hålla, är att slinka in på vartenda liten gårdsbutik som vi passerar under vår semester. Sprida deras positiva budskap som kan vara genuint odlade grönsaker och ekologiska ägg från helt frigående och välmående hönor.
  • Vara mer lyhörd och nätverka.
  • Äta hälsosamt och ge mig själv någon slags träning minst varannan dag under semestern.
  • Och sist men inte minst – en massa härlig och ärlig energi!

 

I dag börjar jag dagen med denna underbart goda smoothie, igen. Jag äter bara 1/4 av satsen i receptet då jag tycker att den mättar väldigt mycket.

Vi kallar den för fiberrik och förutom att den är fiberrik så innehåller den även bra fetter från den ekologiska kokosmjölken. Det går också bra att byta ut kokosmjölken till 1 matsked kokosfett och vatten. Jag länkar här till produkterna så att du som önskar göra denna smoothie lätt kan klicka hem ingredienserna.

Jag toppar min smoothie med Hampafrön och färska bär som är rika på antioxidanter och gynnar immunförsvaret.
En annan ingrediens som jag börjat använda mer och mer i morgonsmoothies är Blå Vallmofrön som innehåller järn, kalcium och mangan och är rikt på protein.

Receptet hittar du här Fiberrik.

Jag önskar er alla en helt underbar dag och hoppas att solen skiner där just du är!
Tessan
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.