Dagens tips från shopen – raw kakao

Raw kakao innebär att kakaobönorna inte rostas då de inte får hettas upp i över 42 grader. Men om bönorna ligger ute i solen för att torka (vilket de ofta gör) så kan temperaturen mycket väl hamna över 42 grader. Därför kan det svårt att garantera att bönorna verkligen aldrig varit över 42 grader.

Rostningen/upphettningen under tillverkningen förstör en del egenspaper hos kakaon som exempelvis antioxidanter, den kan också förstöra en del smaker. En råchoklad innehåller mer antoxidanter än vanlig choklad, vilket gör den nyttigare.

Kakao har bland annat positiva effekter på blodtrycket, minskar risken att bränna sig i solen, antioxidanterna sägs också ha en positiv effekt på blodfetterna. Vi kan med gott samvete äta rikligt med kakao!

Vi har två varianter av kakao i shopen, du hittar dem här, testa även kakaosmör eller kakaonibs.

I vår receptbank finns en hel del recept med kakao, bland annat:

RAW KAKAO BOLLAR

KOKOSGLASS

 

/SandT

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt