Industriellt framställd Citronsyra

Senaste tiden har E-ämnet 330 uppmärksammats allt mer. Vi på SandT vill förmedla en förenklad bild av detta och framförallt informera i vad man kan hitta denna industriellt framställda citronsyra.

Man har, utan vetenskapliga grunder, hos flera personer med olika allergier, framförallt pollen, pälsdjur och husmögel, sett en klar förbättring genom att helt undvika citronsyra, gäller såklart inte i dess naturliga form.

Oavsett vetenskapliga grunder eller inte skadar det inte att testa sig fram och vid dessa tider på året, då det är otroliga många som plågas av pollenallergi, kan det ju vara värt ett försök, eller hur?

Dessa E-ämnen ska undvikas: E330-E333, E380, E472c och E1505.

Det går såklart inte att jämföra naturlig och industriellt framställd citronsyra. Genom att man jäser en speciell sort svartmögel i en socker/salt-lösning får man den billiga citronsyran och det är ”föroreningen” i detta mögel vi kan reagera mot.

Men vart hittar man dessa E-ämnen?
Idag tillsätter man tydligen citronsyra lite varstans…

Men man hittar citronsyra främst i:

Drycker: Saft, läsk, must, cider

Godis: innehåller ofta dessa E-ämnen så se till att det finns innehållsförteckning på det du köper, gäller även naturgodis.
Ren choklad är oftast utan.

Glass: mestadels isglassar

Mejeriprodukter: Sötade yoghurtar/fil/mjölk innehåller ofta E330.

Sylt, marmelad, ketchup, buljongtärningar, senap kan alla inneålla dessa E-ämnen.

Läs på innehållsförteckningen och som sagt, det finns ingen forskning gjord på detta men det är varken hälsovådligt eller oetiskt att prova plocka bort dessa E-ämen för att se om det gör skillnad.

Må gott!

/SandT

 

 

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt