“grädde” i maten

Vi lagar allt som oftast mat där det naturligt inte ingår mjölkprodukter men vid de tillfällen då vi gör grytor osv som blir godare med “gräddig” konsistens så använder jag mig allt oftare av kokosgrädde eller kokosmjölk. Det varierar från märke till märke hur mycket kokossmak det är på kokosmjölken/grädden.

Fettet i kokosmjölk sägs även sänka kolesterolet (det onda kolesterolet LDL) vilket är ytterligare en bra anledning att välja kokosmjölk vid de tillfällen du vill ha “grädde” i maten.

När vi ändå är inne på att prata eller snudda vid ämnet fett och kolesterol så skulle vi vilja tipsa er om en enkel sak, skär bort syligt fett från kött och häll bort stekskyn om du steker köttet i en stekpanna så slipper du dessa onödiga transfetter. Det optimala vid matlagning är att koka eller ugnsbaka.

Önskar er alla en härlig helg och för er som prenumererar på vår veckomeny så kommer vi med en liten överraskning i form av andra recept!

/SandT

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt