Knäcke som snacks eller tillbehör

Det finns massor av olika recept på fröknäcke. Det här är vår favorit och vi kallar det Stjärnhovsknäcke. 
Stjärnhovsknäcke är fyllt med både lösliga- och hårda fibrer och smaken kan du enkelt justera med olika örter och kryddor eller äta det naturellt med lite flingsalt och mosad avocado. 
Det passar bra till det mesta och är ett perfekt snacks när suget faller på lite senare om kvällarna. 

Till Stjärnhovsknäcke behöver du:
2 dl glutenfritt mjöl (bovete- eller fullkornsrismjöl.)
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön eller chiafrön
1 tsk salt
1/2 dl kallpressad oliv- eller rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten

DSC_7638

Om du inte har alla fröer hemma kan du addera mer av någon sort som finns i skafferiet, se bara till att ha de lösliga fibrerna i knäckebrödet.
Lösliga fibrer i detta fallet är linfrön eller chiafrön.

 

DSC_7644

 

Såhär slänger du ihop knäckebrödet:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Häll på oljan och rör runt, häll därefter på det kokande vattnet och blanda.
Vill du göra riktigt tunna knäckebröd så behöver du två plåtar med bakplåtspapper. Bred ut smeten i önskad tjocklek och använd sedan en kniv för att skära knäckebrödet i de storlekar du vill ha. Grädda i mitten av ugnen i 60 minuter.
Ett tips är att göra några riktigt små rutor så kan du äta knäcket som substitut till chips.

Ha en fin dag!
/Sofia and Tessan, SandT

2 Comments on “Knäcke som snacks eller tillbehör”

  1. Hej!

    Vilket gradantal gäller på ugnen och hur länge ska det gräddas?

  2. Tack för din kommentar Nina.
    Nu är receptet uppdaterat med 150 grader och 60 minuter.
    /Tessan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.