Såser, dipp och röror är enkla tillbehör som ofta står sig i flera dagar i kylskåpet. De passar perfekt till påskbuffén eller varför inte till grillsäsongen med en god sallad.
Hummus är en röra som är neutral i sin smak men som man gärna kan spetsa till med både citron och chili.
- 400 g kokta kikärtor
- 2 små vitlöksklyftor
- (2 msk tahini)
- 3-4 msk citronsaft från färskpressad citron
- ½ tsk spiskummin
- 1 dl kallpressad olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- (1/2 röd chili)
TILLAGNING
Tillred kikärtorna efter anvisning på förpackning. Låt svalna helt innan du mixar din hummus.
Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Häll upp i en skål och ringla över lite olivolja.
Passar bra till kötträtter, vegetariska rätter och som dipp till grönsaksstavar.
Tillred kikärtorna efter anvisning på förpackning. Låt svalna helt innan du mixar din hummus.
Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Häll upp i en skål och ringla över lite olivolja.
Passar bra till kötträtter, vegetariska rätter och som dipp till grönsaksstavar.
Servera exempelvis hummus med grönsaksstavar som ett drinktilltugg eller vid fredagsmyset.
Gott att ha som pålägg på Stjärnhovknäcke eller till en enklare lunchsallad.
Gott att ha som pålägg på Stjärnhovknäcke eller till en enklare lunchsallad.
Fler röror hittar du under menyn recept / buffémat
Må så gott!
/SandT
/SandT