Kostrådgivning

Diplomerade Kostrådgivare

Idag känner vi oss lite extra stolta efter att ha genomgått vår första utbildning inom området näringslära. Under en månads tid har vi vänt ut och in på många myter, fått belägg för mycket kring vårt område och packat vår ryggsäck full med ny, lärorik information. Vi känner oss redo att få lämna boet och ge oss ut och råda er som vill hitta en bättre väg till ett hälsosammare liv.

Att ha en strulig mage är idag vanligt hos de flesta utav oss. Ibland får man en diagnos – gluten-/veteallergi, laktosintolerans, mjölkallergi, IBS, Chrons, Ulcerös Colit etc. Ibland har man bara ont/besvär utan att ha fått en förklaring. Vi märker också att allt fler väljer bort bl.a gluten och även mjölken, självmant, just för att hitta en sundare livsstil.
Oavsett av vilken anledning man söker sig till oss finns vi till för vägledning och inspiration.
Målet är att du ska känna dig trygg i din ”nya” livsstil, hitta rätt i matdjungeln och få värdefulla verktyg för att göra medvetna val i vardagen.

Är du intresserad av rådgivning eller kanske ditt företag skulle behöva få lite energigivande information kring kost och dess hälsobetydelse? Klicka in här för mer information.

Att gå en utbildning på Paulúns Näringscenter har varit oerhört lärorikt. Intensiv, djupgående utbildning och med en av Sveriges absolut främsta inom näringslära, Martin Brunnberg.

”Heavy Metal- Martin” 😉 Vi har förmånen att ha Martin på vår sida. Han svarar på dina frågor här.
Du får garanterat ett bra, vetenskapligt grundat svar.

Fredrik Paulun pratade en av dagarna om Paleolitisk Kost/Stenålderskost. Den här kosten fördjupade jag mig i för 7  år sedan när jag tog bort gluten och mjölk. Det finns logiska förklaringar till varför den här kosten är bra för de flesta. Allt grundar sig i vad vi genetiskt är skapade för att äta. På 10.000 år har vår arvsmassa ändrats 0,02%.

Sista dagen på utbildningen pratade en energifylld, glad Susanne Dalslätt om hur det är att jobba som kostrådgivare och gav oss handfasta tips inom området. Vill du läsa mer om Susanne kan du gå in på hennes sida här. 

/SandT

 

 

 

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt