Nu är det höst på riktigt här i Stockholm, löven faller, det blåser mer, det är lite mörkt och murrigt och det är kyligt i luften. Jag gillar hösten på många sätt men vill gärna hålla mig borta från alla förkylningar och magsjuka som gärna kommer och knackar på såhär på höstkanten.

Äpple och ingefära
Denna smoothie är rik på fibrer från äpplet och även om du har topping i form av frön, innehåller en massa härliga vitaminer och även antiinflammatorisk då det är en stor del ingefära i den. Det är bara två ingredienser (tre med vattnet) vilket inte bara gör den god och nyttig utan även väldigt enkel.

2 st äpplen
ca. 3cm färsk ingefära
1-2 dl kallt vatten
Förslag topping: Hampafrön, blå vallmofrön eller chiafrön

Kärna ur äpplen och dela dem i bitar, skala ingefäran, lägg allt i mixern och tillsätt vatten. Mixa väl och servera gärna med någon topping.

Är du förkyld eller lider av någon inflammation i kroppen så är denna smoothie fantastisk!

Blåbär, kokos och banan

Vår Svenska superfrukt blåbär är både goda och hälsosamma att ha i smoothien, jag föredrar att använda frysta bär då smoothien får en härlig konsistens av det isiga i blåbären, man kan även frysa in bananerna i små bitar så blir det lite mer som en milkshake.

2-3 dl blåbär
4 dl kokosmjölk
1 st banan
1 dl havregryn
1 msk chiafrön
1-2 dl kallt vatten

Mixa allt väl i en blender, även här är det gott att använda topping. På bilden har jag använt både blå vallmofrön och sesamfrön.

Hälsofördelarna med denna smoothie är det gynnsamma fettet från kokosmjölken (samt ett naturligt substitut till komjölk), fibrer och antioxidanter från frukt och bär, lättlösta fibrer i havregryn. En mättande smoothie som du står dig på från frukost till lunch. Om du väljer att göra denna till mellanmål så rekommenderar jag att du tar en lite mindre portion.

 

Denna veckan har både jag och Sofia många möten inbokade, det blir därför lite glest i bloggen.

Önskar dig en fin och mysig onsdagseftermiddag och kväll!
/Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt