Kryddor – hälsotips

Ibland kan de små förändringarna göra stora underverk. När vi kostrådgiver försöker vi hitta de små förändringarna som kan göra stor nytta när man vill förändra sin livsstil.
Här listar vi 8 st kryddor/livsmedel som man kan tillföra i vardagen för att förbättra sin hälsa.

GurkmejaSandT
Foto: SandT AB, Tessan

1. Gurkmeja. Den kallas inte för ”kungen av kryddor” i onödan. Gurkmeja är superfood av högsta rang, som har positiv inverkan på både ben och leder, immunförsvar och mage.

2. Naturligt solljus (vitamin D). Livsviktigt vitamin som är avgörande för kroppens förmåga att förebygga en rad med sjukdomar och besvär. D3 som tillskott är att rekommendera om man inte vistas så mycket i solen. Under vinterhalvåret bör alla äta tillskott med D3-vitamin.

3. Mandel. Ett riktigt kraftpaket fullproppat med näring som kan ge omedelbar och varaktig lindring från smärta och hälsoproblem.

4. Camu camu. En av världens mest näringsrika frukter, fullproppad med C-vitamin. Forskning visar att frukten kan förhindra demens, samt skydda mot virusinfektioner.

5. Rent vatten. Eftersom din kropp ständigt bombarderas med fria radikaler är rent och rikligt med vatten viktigt för att upprätthålla ett välfungerande system i kroppen.

6. Korsblommiga grönsaker. Grönsaker som broccoli, blomkål, rädisor och brysselkål tillhör en grupp grönsaker som hjälper till att bekämpa inflammation, samt främja reparation av kroppens vävnader.

7. Vitlök. De positiva hälsoeffekterna av vitlök är många. Det kan skydda mot förkylning och influensa, samt uppges även minska risken för cancer.

8. Ingefära. Vi har skrivit om ingefärans goda egenskaper tidigare. Klicka här för att läsa mer

Vatten
Foto: SandT AB

Vi önskar dig en riktigt skön dag!
/SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt